Hvordan finne fisken

Fra det øyeblikk du setter deg ved et nytt pokerbord, vil de andre spillerne begynne å studere deg. Derfor er det svært viktig at du lærer deg å finne de spillerne som “gir bort” mest sjetonger raskt. Hvis ikke er det fort du som ender opp som fisken.

En fisk er en spiller som taper alle sjetongene sine raskt. Dersom ikke du får tak i hans/hennes sjetonger, vil noen andre gjøre det. Dermed vil de få en stor fordel overfor deg med større stack.

Hvis du ikke klarer å finne fisken innen kort tid, får de andre spillerne et overtak. Heldigvis finnes det måter å identifisere fisken på, og etter kun et par hender kan du være den som soper inn hans/hennes sjetonger. Når fisken er eliminert har du dermed fått en stor stack, og kan dominere hele bordet.

Under følger de vanligste tegnene en fisk ofte røper seg med:

Høy på pæra – De fleste spillerne som konstant gjør store nummer av seg selv, skryter eller “snakker dritt”, prøver i all hemmelighet å kompensere for sin usikkerhet. Reiser seg alltid – Se opp for spillere som alltid “reiser seg”. Spillere som kaster seg en tøff runde for så å syne alle bud i neste runde, viser seg ofte å være fisken.

Hvordan finne fisken

Overdrevent skuespill – Vær oppmerksom på motstandere som overspiller med sine bløffer, syninger og kasting av hender. Svake spillere har en tendens til å overkompensere for deres fravær ferdigheter når de spiller skuespill. Gjør deg klar til å loppe motstanderen dersom du identifiserer en som overspiller.

WSOP-Syndromet – Mange turneringer innen Texas Hold’em blir sendt på TV, og disse blir ofte redigert slik at det ser ut som det er mye aktivitet på hver hånd. Faktumet er at det er mange lite aktive potter mellom de som blir sendt på TV.

Dersom en spiller er med på hver pott, er det store sjanser for at de aldri har spilt Texas Hold’em på ordentlig.

Gjør store numre – Spillere som gjør stor numre av å vinne en hånd, avslører sin uerfarenhet innen poker. Skikkelige spillere ønsker ikke å terge på seg de andre, slik at de ønsker å eliminere han/henne. Finnes det en slik spiller på ditt bord, lopper du ham/henne for alle sjetongene og ser hva de da sier’

Mangel på forpliktelse – Dersom spillere alltid kaster seg når noen høyner, tyder dette på at de ikke har den “gutsen” poker krever, og sannsynligvis har de liten pokerfaring. Når du først har identifisert fisken, er det på tide å overta sjetongene. Det finnes flere metoder for hvordan du kan bruke din kunnskap til å få en stor stack-fordel. Under følger et par av dem:

Tyranniser den nølende – Når en fisk er veldig nølende og kaster seg med en gang noen høyner, bør du dra nytte av dette og tvinge dem ut av potter. Fang den overaktive spilleren – Dersom du identifiserer en spiller som er med på nesten hver hånd og bløffer ofte, bør du ligge lavt inntil du får en monsterhånd. Deretter lar du han/henne ta initiativet med en bløff, og håve inn den store potten.

Hvordan finne fisken

Det er verdt å merke seg at disse spillere er farlige, da det ikke er mulig å bløffe dem fordi de alltid vil syne deg med marginale hender. Forvirr den dumme – Spillere som ikke skjønner spillet og mangler talent, er lette å utrangere. Her er det kritisk å identifisere disse tidlig før noen andre drar nytte av dette og tar alle sjetongene.

Lur den som er høy på pæra – Ingen liker spillere som er høye på pæra, og du kan vende deres arroganse til din fordel. Med en gang du vinner en pott mot en slik spiller kan du lure dem til en “hevntokt”. Da har de så lyst til å revansjere sitt tap at de er etter deg hele kvelden. Ved å vente til du får gode hender før du spiller, kan du la ham/henne sløse bort alle sjetongene sine på deg.

Utranger amatørene – De fleste fiskene har helt enkelt ikke spilt mye poker tidligere. Derfor bør det ikke være vanskelig å utrangere disse. Det finnes ikke en spesiell måte å ta disse spillerne på, men de tenderer til å spille tight og du kan vanligvis bløffe dem tomme for sjetonger.

Når du har lært deg å identifisere fiskene, samt loppe ham/henne for hele beholdningen, kan du fort øke din beholdning drastisk. Med en stor pott i begynnelsen av spillet, kan du dra stor fordel av denne ledelsen til å oppnå likevekt og jevnlig øke ditt forsprang.

Skitt fiske!