Hvordan lese et pokerfjes

Har du noen gang møtt personer som du kan lese som en åpen bok? Bare ved å se på deres kroppsspråk vet du kanskje hva slags humør de er i. Ofte er dette mennesker du kjenner svært godt, men det finnes også triks for å lese andres kroppsspråk.

Tenk om du kunne vite hva motstanderen tenkte, eller hvilke kort han/hun hadde på hånden. Dette hadde vel vært en ypperlig anledning til å flere hender og turneringer? I ni av ti tilfeller gir motspillerne signaler som røper deres hender. Alt du trenger er å forstå denne skjulte kommunikasjonen.

Hvordan lese et pokerfjes

For nybegynnere er det vesentlig å studere motspillernes trekk nøye. Selv om kortene betyr mye er det viktigere å følge med på de andre spillerne, for å kunne tyde deres kroppsspråk. Vanligvis kan du stole på magefølelsen, men problemet er bare at du med sikkerhet må vite hva denne er.

Viderekommende og gode spillere er oppmerksomme på deres pokeransikt, og flere vil forsøke å villede de andre. Disse spillerne er enkle å lese. Hver gang noen overdriver oppførselen sin, kan du vite du hvordan du skal tyde denne personen. Under følger et eksempel:

La oss si at du tildeles A-A og gjør et pre-flop bud på 20 for å skremme de andre spillerne fra å fortsette på en i utgangspunktet dårlig hånd. “Knut” som sitter til høyre for deg syner budet ditt. På floppen kommer K-7-3 i forskjellige farger.

Nå håper du at “Knut” fikk sitt par slik at du kan loppe ham for sjetonger. Du starter med å by 30. Under hele runden må studere “Knut’s”kroppsspråk. La oss si at han syner deg uten å nøle. Da antar du med en gang at han har en K. På det fjerde kortet (The Turn) kommer det nok en treer. Du vet at dette ikke hjelper motspilleren, da han ikke ville synet ditt pre-flop bud med en treer.

Du satser nå 60 fordi du tror at dine A-A vil utrangere hans K-K. Nå er han “forpliktet” til å være med på potten videre, og syner uten å blunke. Fortsatt går du ut i fra at han har par i konger. På river kommer en K’ Uflaks! Dette var det siste kortet du ønsket på bordet, som nå viser K-7-3-3-K.

I denne omgang MÅ du checke “Knut”. Dersom du satser videre vil han fortsette å by, gitt dine tidligere antagelser sitte med fullt hus (K-K-K-3-3). Din beste hånd er fortsatt A-A, og det eneste du kan håpe på er at han har K’er eller Q’er. Du checker og “Knut” begynner å nøle fordi han også vet at du vet hva han sitter med. Han fortsetter med å sitte og tenke, og prøver nå å få deg til å tro at han ikke sitter med vinnerhånden. Dette fordi han vet at han har den beste hånden.

Til slutt lener han seg tilbake, puster dypt, og legger inn 240. Før sjetongene hans rekker midten av bordet kaster du hånden din. Ved å overdramatisere sitt kroppsspråk avslørte han seg, og hånden er ferdig. Etter du kastet hånden din viser han deg sin; K-Q. Du nikker og smiler, og vet at du sparte deg for et unødvendig stort tap av sjetonger. Det du imidlertid tapte kan fort komme tilbake til deg. Denne gangen spilte du riktig ved å være med på runden, og “Knut” var bare heldig som fikk K på river.

Glem nå at du tapte denne hånden, til tross for et glimrende utgangspunkt. Tapt er tapt, og spist er spist! Fortsett på samme måten videre, for dette kan fort snu til din fordel.