Hvordan velge riktig bord

Mange av de som spiller poker i dag flytter seg fra bord til bord uten å vurdere bordene. Det vanlige er at de ser på minimumsinnsatsen og hvilket spill som tilbys. Hvis spilleren holder et budsjett vil han/hun velge bord som passer dette. Selv om dette er en faktor ved valg av pokerbord er det i tillegg også flere ting som bør overveies for å kunne gi deg fordeler.

For nybegynnere er det viktig å velge bord hvor motspillerne ikke er mye bedre enn deg. Disse bordene kan identifiseres dersom du vet hva du skal se etter. I eksempelvis nettpokerens lobby kan du velge bord som matcher ditt budsjett og bord med passende størrelser. Her får du også statistikk på hvor mange av spillerne som er med på floppen. Først og fremst kan det være lurt å ta en titt på de forskjellige bordene uten å delta. Ved å observere spillernes hender kan du finne bord hvor du mener du kan hevde deg.

Hvordan velge riktig bord

Uavhengig om du spiller LIVE eller på nettet, er det vesentlig å være på bord som tilbyr mange hender pr. time. Dette er viktig fordi raske bord gir deg muligheten til å være med på mange potter, noe som igjen betyr flere sjanser til å vinne potter. Dersom det er mulig er det fordelaktig å finne bord som har minst seksti hender i timen. På bord med limit er det også gjennomførbart å identifisere bord med minimum åtti hender i timen. Vær oppmerksom på at “loose” bord ofte går fortere enn “tighte” bord, da spillerne ikke vurderer hendene sine så nøye. Derfor er det smart å iaktta bordene på forhånd for å se hva slags spillere som er der.

Om et bord er “loose” eller “tight” kan sjekkes ved å se på statistikken over hvor mange som er med på floppen. Jo flere som er med på floppen, desto bedre er det. En god regel kan være å velge et timannsbord med potensial, eksempelvis et bord hvor andelen som er med på floppen er minimum tretti prosent. Ved bord med lav limit kan du også finne tilfeller der mer enn sytti prosent av spillerne er med på floppen.

Hvordan velge riktig bord

For å kontrollere hvor passive bordene er, kan du se på størrelsen på den gjennomsnittlige potten. Eksempelvis vil du på et aktivt bord kunne finne mange spillere som satser, høyner og syner helt til riverkortet. Det er viktig at du ikke skygger unna passive bord, da begge typer bord tilbyr muligheten for å vinne potter.

I tillegg bør du vurdere størrelsen på spillernes beholdninger. Vanligvis er spillerne med store beholdninger de mest seriøse. Ikke fokuser for mye på dette, da flere av de gode spillerne også kan spille med mindre beholdninger. Avslutningsvis er det altså viktig å følge med på både spillerne og bordene. Hvis du planlegger å spille jevnlig på bestemte pokersteder bør du følge med på hva som skjer her. Etter en stund vil du lære deg å unngå spillere som vet hvordan de skal slå deg. Samtidig vil du også finne spillere som du kan utrangere.